Nadira

Tillsammans mot Cancergala 2019 – Guldbandet

Tillsammans mot cancergalan 2019

Jag har fått inbjudan för 2 a året i rad och var jättetaggad att gå då flera bekanta och vänner var där och med i inslag. Jag har själv blivit tillfrågad och vi får se jag har avvaktat lite olika saker först. Men det var en ära att få gå och vill gärna gå igen.

Detta året så fick jag dubbla injudningar då min mammagrupp också fick. Vi delade en stark rehabvecka som Cancerrehabfonden ordnade som tack för att jag , Eliza och Bea var modeller till dem i deras kampanjer 2018.

Jag kände i höstas att det är så galet att inte alla får rehab. Man kan inte göra cancern ogjord men man kan underlätta livet efteråt och hjälpa till att göra det bättre så som min kloka vän Eliza Sa.

GULDBANDET

Instagram : guldbandet

 

Men Cancerrehabfondens medel räcker inte till och de har inte resurser i anställda heller för att kunna göra mer vilket blir en dålig cirkel, de får inget statligt stöd och samarbetar inte ekonomiskt med tex. Camcerfonden utan är helt egna .

Jag ville så klart hjälpa så många som möjligt och när deras resurser ser ut så som det gör så pratade jag med min redaktör Lisa Sjödahl på Digital Artist. Lisa är själv drabbad då hennes mamma gick bort i cancer och ställdes ensam gravid och med en döende mor samtidigt. Hon om någon kunde relatera till vad visionen var.

Vår resa är väldigt galen egentligen .. hur jag och Lisa träffades..

Året var 2013 då jag fick nys om en välgörenhetsauktion som skulle hållas av ett bolag som hette Blogozine och var bloggpportal. Jag som är business och brinner för detta ville gärna buda in en tavla där intäckterna skulle gå till cancerfonden. Jag hittade en tavla som var så ”mig” Konstnären var Regina Lund och tavlan hette ”Kommer Strax ”  det var Reginas Gravsten som hon målat då hon själv drabbades av cancer. Ganska morbid men den talade till mig då jag själv hade lite paus i livet.

Jag budade på den och det var någon annan som också ville ha den.. Lisa.. men jag vann och fick den . Jag hämtade den och De fotade mig med den. Jag har sedan den stunden alltid hållt den kär. Jag målad själv då också och målar även nu så att jag ska börja sälja min konst igen är inte så konstigt ( he he såg ni skämtet) .

Det galna i detta var att jag köpte tavlan och fick år 2017 cancerbesked. Vi brukar prata om det jag och Lisa, tänk om hon vunnit den, hade det varit hon som blivit drabbad? Händer saker av ett skäl?

Nåja 2018 så står vi där igen och jag har flyttat min blogg dit och hon bjuder in mig att hjälpa till på ett välgörenhets konstevent igen.  Jag sa att vi måste göra en välgörenhetsmiddag och det tyckte hon med.  Efter eventet så rullande allt på och vi bestämde oss för att skapa en välgörenhetsmiddag och göra streaming och kanske bjuda in någon artist och så. Sen fick fler och fler höra talas om det och helt plötsligt så skapades Guldbandet som skulle samla alla våra visioner i ett varumärke ( ja det är skyddat och reggat).

Vår vision är att alla ska ha rätt till rehabilitering när man har blivit drabbad av cancer. Vi har fått tunga samarbetspartners och producerar just nu en låt där Jag och Dogge sjunger och min son skrivit texten.

Galamiddagen har blivit en TV gala som vi jobbar för och har grundaren av Agustpriset med oss i ryggen Fascinera AB som jobbat med Eurovision bla (!). Lisa på Digital Artist med medarbetare är nog tunga men att det skulle vara så här attraktivt flr företag att samarbeta med som jag upplever att det är , är en dröm. Vi alla är drabbade på något sätt.

Varför skapades Guldbandet ? Jo vi vill täcka de hål som finns för cancerrehabilitering i Sverige oavsett om du vill söka till Cancerrehabfondens rehabveckor eller om du behöver psykologhjälp och ekonomiskt stöd. Vi vill hjälpa där det i dag finns ett stort gap och begränsningar. Därför så vill vi samarbeta med alla som vill hjälpa oss genomföra det.

Är du intresserad av att hjälpa oss kan du messa mig på bloggen så bokar vi ett möte!

Den tänkta Galamiddagen då vi samlas före den stora årliga galan ska skickas inbjudningar under våren. Inboxa mig om ni redan nu vill vara med så bokar jag plats . Ni som blir inbjudna till denna galamiddag 2019 kommer ha ett ansvar tillsammmans med oss, att värna om Guldbandets syfte och att vi tillsammans ska vara på TV galan och göra rehab verklig för alla .

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply